Den her kage smager helt fantastisk. Jeg skulle lave kagerne til et sødt brudepar sidste år, og jeg fik helt frie hænder. De så faktisk først kagerne den dag de skulle giftes, så jeg havde mange sommerfugle  i maven. Heldigvis faldt de i god jord.

citat bruden: “Tusind tak for en top lækker kage igår. Den smagte bare helt fantastisk, så frisk og var så flot! Alle gæster roste bare kagen helt op til skyerne.”

Ingredienser.

Pistaciebunde.

60 g pistaciekerner

130g marcipan

120 g rørsukker

125 g blødt smør

100 g hvedemel

 

Rabarbermousse.

3 plade husblas

1 tsk vanilje paste fra dr oetker

20 g rørsukker

250 g rabarber

1 citron saft og skal

2,5 dl fløde

 

Hvidchokolademousse.

3 blade husblas

250 g hvid chokolade callebaut

6 dl fløde

 

 

Marmoreret marcipanbånd.

300 g marcipan

150 g flormelis

30 g glukose

Fløde

Pastafarve – jeg brugte hvid og lyserød.

 

 

 

 

 

 

Krystaliseret hvid chokolade.

25 g hvid chokolade callabaut

25 g sukker

25 g vand

 

Blend pistaciekernerne til mel i en foodprocessor. Kom derefter marcipanen og rørsukker i, og blend igen til det bliver bliver små ”kugler”.

Tilsæt smørret og blend det godt igen. Tilsæt æggene en af gangen, og sigt til sidst melet i.

Fordel dejen i 2 springforme  i 22 diameteren, husk bagepapir i bunden. Jeg plejer at putte et helt vådt viskestykke omkring formen, da bunden hæver mere ens og lige. (kun et godt tip?)Bag dem ved 170 grader i 15-20 min, til de er flotte gyldne. Lad dem køle helt af inden kanten skæres fri.

 

 

Udblød husblas i koldt vand. Skær rabarberen i fine stykker, og kom dem i en gryde med vaniljepasts, rørsukker og citronsaft og skal. Kog dem helt ud, og kom husblassen i og blend massen godt.

Pisk fløden til en let skum, og vend det derefter forsigtigt med rabarberkompotten,

Kom bageplast i kanten af springformen, hvor den ene lagkagebund er i, og hæld moussen i formen. Bank den et par gange ned i bordet så du undgår luftbobler, og kom derefter den anden pistaciebund på.  Og lad den stå på køl i 2 timer.

 

Udblød husblas i koldt vand. Kom fløden i en gryde, og varm det op til under kogepunktet. Vrid husblassen og rør den ud i den varme fløde, og hæld fløden over chokoladen og rør den jævn.

Kom husfilm på chokolademoussen, helt ned på så den ikke danner kondens. Og stil den på køl i mindst 3 timer.

Pisk moussen luftig med en el pisker, og hæld den på lagkagebundene. Sæt den på køl i mindst 2 timer.

 

Ælt marcipan, glukose og flormelis rigtig godt sammen. Der skal æltes længere end man regner med. Del marcipanen op i hvor mange farver du vil have, og indfarv dem.

Stil marcipanen på køl i en helt lukket pose i mindst 1 time. Tag marcipnen ud, og rul marcipanen til nogen ”pølser” i forskellige størrelser. Lig marcipanen lidt skiftevis med farverne, og tryk dem sammen bagefter. Sno marcipanen og rul den ud som en pølse, og sno den igen og runl ud som en pølse. Jeg gjorde det en 3 gange.

Mål hvor højt du vil have marcipanen på kagen, og rul den ud til en pølse på lidt flormelis. Tryk den lidt flad og rul den nu bred og lang. Skær derefter bunden af og mål højden og skær den til.

Pisk fløden, og kom den rund på hele kagen, så den fungerer som ”lim”.

Rul marcipanbåndet fint sammen, så det lettere ar rulle rundt om kagen. Jeg trykkede det let fast med mine hænder, og klippede det over hvor samlingen skal blive.

 

Bring sukker og vand i kog, og lad det koge til det når en temperatur på 136 grader. Hæld sukkermassen stille henover chokoladen, mens du pisk med en el pisker. Hældt de små chokoladekugler ud på et bagepapir til de er kølet af.

 

Jeg pyntede kagen med krystalliseret hvid chokolade, hakkede pistacienødder, chokolade kugler og friske blomster.

Husk hvis du pynter med friske blomster, skal du lige pakke stilken ind  i noget blomsterforsegler, husfilm eller staniol.

Like what you see? See more posts

One Comment

  • Helle Lindholm says:

    Hej Isabell. Sikke en flot og fin kage! Jeg har et enkelt spørgsmål: Hvor mange æg kommer du i pistaciebunden? Kagehilsner fra Helle

Leave a Reply