Den her lækre kage lavede jeg faktisk til en aften med gode venner. Jeg havde ingen ide om hvad jeg skulle lave til dessert, indtil min kæreste sagde han elskede orangeknas. Som i chokoladen med orangeknas. Så jeg tænkte, det må jeg da lige prøve at se om ikke jeg kan lave. Nogen gange tror jeg man kan blive helt tom for ideer fordi man måske går rundt med for mange ideer i hovedet. Eller er det kun min der har en lidt forvirret hjerne? 

Og det gik heldigvis rigtig godt, den var hvert fald et hit under middagen. Jeg elsker selv blandingen af fed chokolade, noget lidt syrligt og noget der knaser. Så jeg håber da osse at den bliver et hit hos jer. 

Ingredienser.

Brownie.

100 g smør

150 g lys chokolade callebault

2 æg

100 g cremefraiche

65 g brun farin

65 g rørsukker

45 g pistaciekerner

45 g mandler

75 g mel

1 spsk kakopulver

 

Hasselnødde krokant.

100 g sukker

100 g ristede hasselnødder

1 knsp salt

 

 

 

Appelsinmousse.

2 blade husblas

1 dl frisk presset appelsinsaft

40 g sukker

1,5 dl fløde

1 spsk vaniljepaste dr oekter

100 g cremefraise

 

Chokolade drip.

200 g lys callebault chokolade.

 

 

 

Chokolade stænger.

150 g mørk callebault chokolade.

 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Smelt smør i en gryde. Når det er smeltet hælder du chokoladen i, og rører det sammen til en ensartet masse.

Pisk æg, farin og rørsukker til en lys og luftig masse. Kom chokolademassen i æggen massen sammen med cremefraice og vend den sammen til en ensartet masse.

Sigt mel og kakaopulver i, og vend det forsigtigt. Hak nødderne groft og vend dem i lidt mel, kom dem der efter i dejen.

Hæld dejen i en springform med bagepapir i bunden. Bag den i 20-25 min, den må gerne være lidt blød i midten. Lad kagen stå og køle helt af. Den bliver lidt konfekt agtig.

 

 

 

 

Tænd ovnen på 150 grader. Kom hasselnødderne på en bageplade med bagepapir, og sæt dem i ovnen i 15 min. Når de er færdige ”nuller” du skallen af dem i et viskestykke.

Kom sukker på en pande og smelt til det er gyldent. Hæld mandlerne og salt i, og vend det hele godt rundt. Kom det på et stykke bagepapir og lad det køle af.

Når det er koldt hakkes det groft. Husk kageplast rundt i kanten, før du kommer hasselnødde krokanten på brownien.

 

Kom husblas i koldt vand i mindst 10 min.

Varm appelsinsaft, sukker og vaniljepaste op til under kogepunktet. Udblød husblas der i, og lad det stå og køle lidt. Pisk imens fløden til let flødeskum.

Når appelsinsaften er fingerlunken, kommes cremefraise i og det rører godt sammen. Så der ingen ”klumper” er der i. held lidt af appelsin blanding i flødeskummen, og vend det forsigtigt. jeg hælder det over i af 4 omgange.

Hæld det derefter ovenpå krokanten og sæt den på køl i mindst 4 timer gerne til dagen efter.

 

 

Dette kan selvfølgelig først laves når kagen har sat sig. Tag kagen ud af kageringen og fjern kageplast med en kniv. Det tempererer jeg i enten mikrobølgeovn eller over vandbad.  Kom det der efter i et konet, eller hvad du selv synes er lettere, evt en sprøjtepose. Og sprøjt dråber ned af siden af kagen. Udfyld derefter toppen med  chokolade, og lav det jævnt med en palet.  Sæt derefter kagen på køl.

 

Temperer chokoladen i enten en mikrobølgeovn eller over vandbad. Kom det i et konet og lave et lille hul. Sprøjt lange streger ud på et stykke bagepapir, og sæt dem på køl. Jeg knækkede de ”grimme” ender af. Og lagde dem helt tilfældigt på kagen.

Jeg pyntede kagen med mørke chokoladestænger, skovsyre, blad guld og chokolade kugler fra specialmomemt.

Leave a Reply