Man må vel godt prale lidt når man er stolt. Fordi den her kage synes jeg virkelig er nogen af det flotteste jeg har lavet, den er jeg virkelig stolt over. Og gør mig glad helt ned i maven.

Jeg lavede denne cheesecake til min kusines babyshower, and guess what det er selvfølgelig en pige hun skal have. Jeg synes det skulle være noget feminint, og samtidig noget barligt. Derfor blev den lyserød, og der kom marengs slikkepinde på som pynt. Og lige i tiden er det jo så populært med de der ombre kager, derfor besluttede jeg mig for at finde en anden måde at lave dem på. Den kan selvfølgelig laves i alverdens farver, den behøver ikke være lyserød, det var netop kun fordi det er en lille pige der kommer.

Jeg elsker rabarber sæsonen, så derfor blev det en koldskåls cheesecake med rabarber gele på toppen. Hvem elsker ikke disse 2 ting sammen? Kagen faldt hver fald i god jord, heldigvis. Kagen er naturligvis lidt mere syrlig, og derfor ikke sådan en sukker bombe som man normalt laver. Det er også en lidt mere tidskrævende kage, da der er mange lag i den. Men ellers kan man lave et stort lag, bare ved at gange cremen op som man har lyst til. Jeg håber i tager godt imod den, og endelig tagger mig hvis i finder inspiration hos mig. God fornøjelse.

Ingredienser.

Kammerjunkebund.

200 g kammejunker 

120 g smør

15 g frysetørret jordbær

 

 

Koldskålscreme.

1 citron

2,5 blad husblas

dr oetker vaniljepaste

200 g neutral flødeost

1,5 dl kærnemælk

40 g flormelis

15 g hyldeblomst saft

lyserød pastafarve

 

 

 

 

Rabarbergele.

375 g rabarber 3, 75 dl rabarber sirup

4 blad husblas

210 g rørsukker

1 dl vand

 

Marengs slikkepinde.

79 g æggehvider ca 1 dl.

137 g flormelis

1 tsk eddike

lyserød pastafarve

krymmel

 

Kom smørret i en gryde og smelt det. Kom kammerjunkerne og de frysetørrede jordbær i en foodprocessor, og blend dem godt sammen. Hæld smørret i foodprocessoren sammen med kammerjunkerne, og kør det rigtig godt sammen. Så det bliver ens i strukturen. Brug en kagering der er 20 cm i diameteren, og “for# den med kageplast der er 10 cm højt. Kom derefter din kikse masse i formen, og tryk den kost fast over det hele. Sæt den på køl og begynd på din koldskålscreme.

 

 

Kom husblas i koldt vand. Riv skallen af citronen, og kom det i en gryde med saften fra en halv citron og hyldeblomstsaften. Varm det op til under kogepunktet. Tag det af og lad den køle til fingervarmt før du ud bløder din husblas der i. Imens kommer du dit flødeost, flormelis og vaniljepaste i en skål og pisker det luftigt. Hæld derefter lidt kernemælk i af gangen, mens du pisker det. Kom lidt af flødeost blandingen over i hyldeblomstsaften og rør det godt rundt, og pisk det derefter over i skålen og pisk det hele godt sammen. Tag formen med kiksebunden ud af køl og hæld massen hen over kiksebunden, og sørg for den er jævn.  Til derefter for tilbage på køl, og vendt ca 1 time til du laver næste lag der er lidt lyserødt.

Det næste lag du skal lave på kagen, skal være lidt lyserødt. du laver lige nøjagtigt samme blanding som den hvide creme. Men her tilsætter du lidt  lyserød pasta farve som du rører godt ind i massen. Kun en anelse farve, og rører det hele godt sammen. Og det hælder du forsigtig ovenpå den hvide creme, og sørger for at glatte det ud. Husk at se om den hvide creme er stivnet. Derefter sætter du kagen på køl igen, med den lidt lyserøde mousse i ca 1 time, før du laver det næste lag. For hvert lag du laver, kommer du mere og mere lyserød farve i, da den skaber denne ombre effekt. Når du har lavet alle de lag du har lyst til (jeg lavede 4), kommer du kagen på køl, til den har sat sig helt, og laver derefter din gele.

 

Kom rabarber, vand og sukker i en gryde, og lad rabarberne koge helt ud. Sigt derefter det hele i en si, så du får alt saften fra i en skål. Du skal bruge 3,75 dl rabarber saft til din gele.

Udblød husblas i koldt vand. Lad din rabarber saft køle ned til finger varmt, og tilføj derefter din husblas, og gør den godt ud. Tag kagen ud fra køl, og hæld forsigt din rabarber gele hen over kagen, og prik evt luftbobler væk. Sæt kagen tilbage på køl igen.

 

Pisk dine æggehvider stive, jeg vil anbefale at bruge en køkkenmaskine. kom derefter lidt flormelis i afgangen, og pisk det rigtig godt sammen. Massen skal være sej, og alt dit flormelis skal være opløst. Derfor skal den piskes længe. Du kan tage lidt af massen i mellem fingrene, og mærke efter om det hele er “smeltet” væk. Når din marengs er klar kan du komme den i forskellige skåle, og farve den med pastafarve som du vil. Mine fik lidt forskellige lyserrøde toner. Kom det derefter i en sprøjtepose, med en stjerne tyl. Jeg har brugt tyllen som er på billedet.

Derefter sprøjter jeg en lille klat marengs på bagepapiret, og trykker mit papirsugerør ned i marengsen. Så det bliver bagsiden. Så sprøjter jeg en rosette, hvor jeg starter fra midten af og kører ud af, til jeg har den størrelse jeg vil have. Man skal bruge papirsugerør, fordi plastik smelter, og papiret går der ikke ild i.

Hvis du vil have krymmel på dine marengs, så hæld det på lige inden de kommer i ovnen. Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn, og bag den ca i 1-1,5 time, alt efter hvor store de er. Lad dem køle helt af i ovnen.

Krystaliseret hvid chokolade.

25 g callebault chokolade 

25 g sukker

25 g vand

 

Bring sukker og vand i kog, det skal nå en temperatur på 136 grader. Når det har nået temperaturen hælder du chokoladen i, mens du pisker med en håndmixer. Hæld de små kugler ud på et stykke bagepapir og lad dem køle af.

Nu er vi klar til at samle kagen. Når du skal have kageplasten af kagen, så “skær” forsigtigt med en kniv langs kageplasten, så får du en skarp kant. Jeg dyppede mine marengs slikkepinde stilke i safety seal, for at være sikker på de ikke blev helt fugtige. derefter stak jeg dem tilfældigt i kagen, alt efter hvad jeg synes. Derefter kom jeg det krystaliserede hvide chokolade på, og pyntede til sidst af med bladguld og chokoladekugler fra special moment.

Leave a Reply