Kedelige madpakker? NEJ TAK. Der er da ikke noget mere kedeligt i en madpakke, end en rugbrød der har lagt og svedt en hel dag. Kedelige madpakker får både børn, og faktisk osse voksne til ikke at gide at spise den. Og der skal altså noget benzin til kroppen og hjernen, for at vi virker. Og så synes jeg at livet er for kort til kedelige madpakker.

Derfor har jeg fået lavet en ordenlig portion pesto snegle til min kæreste. Han er ikke er så flink til at passe på sig selv (læs:han har aldrig madpakke med hvis ikke jeg ordner det) og sin krop. Så derfor må jeg jo sørge for den. De kan sagtens fryses ned, og så bare tages op om morgenen. Det er hvert fald sådan det fungere her hjemme. Nemt og lækkert.

Og så kan du jo bare lave dejen, og komme lige det fyld i som du selv godt kan lide. Det er jo bare at give den gas med lækre ingredienser. Jeg plejer hvert fald selv at variere fyldet, så det netop ikke bliver en kedelig madpakke. Og disse snegle kan alle li. god fornøjelse med bagningen.

Ingredienser.

5 dl lunkent vand

70 g gær

lidt salt

1 dl smags neutral olie

2,5 dl creme fraise

1000 g durum mel

400 g hvedemel

skinke

ost

Pesto. 

1 bundt basilikum 

2 fed hvidløg

0,5 dl olivenolie

20 g parmasan ost

30 g pinjekerner

lidt salt

 

Kom det lunken vand, gær og salt i en røremaskine og rør til det er opløst. Tilsæt derefter creme fraise og olie, og rør det hele godt sammen. Tilsæt derefter melet lidt af gangen, mens røremaskinen kører. Når du har tilsat alt melet, lader du dejen køre i røremaskinen ved fuld hastighed i en 6-8 min, til dejen slipper kanten.

Sæt dejen til hævning med et stykke husholdnings film og et viskestykke over. Lad den stå og hæve i 1 time. Jeg kommer altid et stykke husholdnings film over, da det holder på fugten i dejen.

Mens dejen hæver kan du lave din pesto. Kom tinge pinjekerner på en tør pande, til de har fået farve. Kom det hele i en minihakker, og blend det rigtig fint sammen. Hvis du synes den mangler olie, så kom en lille smule mere i af gangen. Og smag til sidst af med salt. kom pestoen på glas, og hæld lidt olivenolie på toppen, så tørrer den ikke ud.

Når dejen har hævet tages den ud, og deles i 4 lige store stykker. Rul dejen ud til en rektangel og smør først din pesto på.

Når pestoen er smurt ud på dejen, kommer du ost og oregano på. Du bestemmer selv hvilken ost du bruger. Jeg brugte en blanding af pizzatopping ost, og en puck ost.

Til sidst kom jeg skinken på, og ruller den så stramt jeg kan til en pølse.

Skær derefter sneglen ud, ca 3 cm tykke. Kom dem på en bageplade og lad dem efterhæve i 30 min.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft og bag i 12-15 min, alt efter hvor store du laver dine snegle.

Jeg håber i får en ligeså lækker madpakke som vi gør her hjemme, og at i kan lide opskriften.

Leave a Reply