Den her var i vilde med!!!! tænker det er pga. alt det lækre kinder chokolade. Hvem elsker ikke blandingen af nutella, kinder og chokoladekage. Den her talkage blev lavet til mine forældres kammerat, som knus elsker (læs: ALT kage faktisk) nutella og kinder chokolade. Så selvfølgelig skulle han overraskes på hans 50 års fødselsdag.  

Og kagen var et kæmpe hit, både i smagen og hvert fald i udseende. 

Jeg syntes det her er en rigtig nem, og lækker kage at gå i gang med. Man behøve hvert fald ikke at være bager, for at kunne lave en smuk chokolade talkage. Og den behøves jo ikke at skulle pyntes med kinder chokolade, eller nutella. Du kan pynte den med lige det du har lyst til, fx. hvis du vil have rødt tema, så køber du rødt slik, blomster osv og kommer på. Det behøver heller ikke være en chokoladecreme, men måske en ostecreme med citron. Det er kun din egen fantasi der sætter grænser for den her kage. Så jeg glæder mig til at se jeres version. 

Jeg har lagt mine storys op på min instagram, så der er en lille how to video  under nyheder. Husk endelig at tagge mig, så jeg kan se hvor gode i er.

Ingredienser.

Chokoladebunde. 

500 g smør

8 æg

700 g sukker

800 g hvedemel

8 spsk kako med top

havsalt

4 dl sødmælk

2 dl smagsneutral olie

300 g nutella

8 tsk bagepulver

 

Chokoladecreme.

400 g flormelis

400 g blødt smør

300 g callebault chokolade

1,5 dl fløde

dr. Oetker vaniljepaste

lidt havsalt

Pynt

Alt det kinder chokolade du elsker.

Nutella

Start med at veje din skål af, det fordi du skal dele dejen i 2 bradepander bagefter. Eller kan du dele opskriften i 2, og lave en bund af gangen.

Tænd ovnen på 190 grader almindelig ovn.Kom smørret i en gryde og smelt det. Pisk æg og smør lyst og luftigt.  Kom derefter nutella og havsalt i og pisk igen. Kom smeltet smør, mælk og olie i dejen og pisk igen. Sigt  mel, kakao og bagepulver i massen og rør det sammen til massen har en ensartet konsistens.

Vej hele skålen med dej, hvis du laver begge bunde og del det i to. Kom bagepapir i bradepanden og hæld dejen i. Jeg bager altid en bund af gangen, bare fordi det kan jeg godt li.

Sæt pladen i midten af ovnen og bag den i 15-18 min, jeg tjekker altid med en kødnål om den er færdig, hvis der sidder dej på nålen skal den have lidt mere. En chokoladekage skal endelig ikke blive for tør.

Når den er færdig, tager du den ud og sætter den til at køle helt af. Du skal endelig ikke skære i den mens de er var, så smuldrer hele kagen.

Når bundene er kolde, sætter jeg dem på den plade de skal serves på, da de let går i stykker hvis de flyttes med. Så har jeg lamineret tallene (rigtig smart for så kan de genbruges) ligger dem på kagen, og skærer forsigtig tallene ud. Alt det resterende chokoladekage gemmer du til romkugler eller træstammer, den kan sagtens komme på frost.

Hvis du laver bundene dagen før, så pak dem helt tæt ind i husfilm og sæt dem endelig ikke på køl bare lad dem stå på køkkenbordet.

Chokoladecremen.

Pisk flormelis, vaniljepaste, salt og smør til det er lyst og luftigt. Smelt dit chokolade i mikrobølgeovnen, og lad det stå og køle lidt så det ikke er brænd varmt. Husk! der må endelig ikke være chokolade stykker i din creme, Så bliver den træls at sprøjte ud. Hæld det derefter i smørblandingen og vend det hele godt sammen. Tilsæt derefter fløde mens du pisker cremen, til den får en dejlig blød konsistens. Hvis du laver chokoladecremen dagen før, og sætter den på køl, så tag den ud i rigtig god tid. Den skal blive stuetemperatur igen, og lige giv den et lille pisk igen. Jeg laver den altid til kagen skal samles, fordi så er den dejlig at arbejde med. Kom chokoladecremen i en sprøjtepose med en stjernetyl (eller hvad du vil bruge).

Nu til samling af kagen ( som er det sjoveste)

Fjern husfilmen fra kagerne, og selvfølgelig de krummer der ikke er så fine på brættet. Smelt nogen nutlla og smør det ud i midten af kagerne. Lav derefter dutter på kagen med din chokoladecreme. Jeg laver altid dutterne langs kanten på kagerne først, fordi så ved jeg hvor meget der er til midten.

Når der er dutter på hele kagen, pynter du den med alt det lækre kinder chokolade du har købt, jeg kom lidt bladguld på bagefter  også.

Nu har du den lækreste talkage til din fest, og mon ikke den er et hit. HUSK der er en how to video på min instagram, og tag mig endelig så jeg kan se jeres flotte resultater.

Leave a Reply