[ Reklame for Spritfabrikken] Jeg har jo gået og bagt lidt i hemmelighed. Da jeg blev spurgt efter, om jeg ville lave et samarbejde med spritfabrikken. Jeg tænkte strakt spændende og sagde selvfølgelig ja. Det produkt jeg har bagt med, er virkelig nogen lækre produkter der smager mega godt, og ikke syntetisk. Og jeg plejer ikke være vild med lakrids shots, men de her RÅSTOFF pure liquorice er virkelig gode. 

Så jeg fik disse lækre lakrids shots fra RÅSTOFF, og fik bagt disse skønne muffins med den. Kagen består af en lækker vanilje muffin, med en midte af lakrids og lækker citron smørcreme på toppen. Det er virkelig en lækker kombination.

Så hvis du er til lakrids, så er den her muffin lige noget for dig.

Ingredienser.

Lakridssirup

2 dl RÅSTOFF pure lakrids shot

1,5 dl sukker

1 tsk lakrids pulver

 

Vaniljemuffin.

70 g blødt smør

150 g rørsukker

2 æg

Dr oetker vaniljr paste

100 g cremefaiche

1 dl kærnemælk

180 g hvedemel

1 tsk bagepulver

 

Citronsmørcreme.

250 g blødt smør

350 g flormelis

2 citroner skal og saft

 

 

Kom det hele i en gryde, og lad det stå og ”koge” ind i ca 30 min. Den skal stå og koge ind til det begynder at tykne. Tag det derefter af varmen og lad det stå og køle af.

 

 

Tændt ovnen på 180 grader varmluft. Pisk smør, sukker og vaniljepaste lys og luftigt. Pisk æggene i et af gangen. Sigt mel og hvedemel i dejen, og vend det rundt. Og kom til sidst kærnemælk og creme fraiche i. kom dejen i muffins forme, jeg vejede mine af så der var ca 70 g i hver.

For at de ikke skal løbe ud, kommer jeg dem i en silikone muffin form. Så holder de den pæne form på kagen.

Bag dem i 12-17 min i ovnen. Du kan lige prikke en nål ned i dem og se om der hænger dej på nålen, for å skal de have lidt længere.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af.

Når de kølet helt af udstikker du et hul i midten af din muffins, og fylder lakridssirup ned i hullet og kommer muffin toppen ovenpå igen. Så den ser helt ud igen.

 

Pisk smør og flormelis til en ensartet og luftig masse. Riv citron skal i og smag til med citron saft. Når den har den perfekte konsistens og smag kommer du det i en sprøjtepose med en stjernetyl. Og sprøjter det på lige som du har lyst til. Jeg pyntede mine med lakridspulver, lakridskugler og skovsyre.

Rigtig god bagefornøjelse.

Leave a Reply