Den her morgenmad smager så vanvittig godt, bla fordi du også kan komme lige den ovenpå som du har lyst til. Og så er den så nem at lave, den skal bare lige røres sammen aftenen før den skal spises, and thats it. 

Og hvis du ikke er til mandelmælk, kan du jo bruge kakao soja, kokosmælk,rismælk altså det som du nærmest har lyst til. 

Det eneste jeg synes man lige skal sørge for, er at røre dem godt rundt i væsken før man kommer det i køleskabet, jeg plejer også tit lige at røre i den engang imellem. 

Den her chiagrød kan du også tåle hvis du er allergisk overfor gluten og laktose. Hvilket jeg skal holde mig fra. Og så smager den bare SÅ godt. 

Jeg kommer faktisk lige det jeg har lyst til enten i bunden af grøden eller ovenpå grøden. Fx. frugtkompot, frugt, bær, mysli, sukkerfri chokolade sovs, kanel, nødder altså lige det du har lyst til. 

Og vidste i hvor sunde chia frø enlig er? De samler affaldsstoffer og giftstoffer i kroppen, og hjælper med at få dem ud.  De indeholder sunde vitaminer, minderaler og fedtstoffer der er godt for hjernen, hjertet og leveren. Så hvorfor ikke spise lidt af dem hver dag, det skader hvert fald ikke. Men god fornøjelse med jeres grød.

Ingredienser.

Chiagrød.

2 dl mandelmælk, kokosmælk, soyakakao eller hvad du ønsker.

2 spsk chia frø

vaniljepaste

evt laktosefri youghurt.

 

Mango kompot.

1 hel mango

vaniljepasta

lidt vand

 

Det skal laves aftenen før det skal spises. Kom mandelmælken, chia frø og vaniljepaste i en beholder og rør rundt i det i ca 2 min. Kom det derefter i køleskabet, og rør rundt i den efter en halv time. Rør gerne i den engang mere.

Dagen efter rør du rundt i din chiagrød, jeg kommer nogen gange lidt laktosefri youghurt i og rør det sammen. Så topper jeg det med lige et jeg har lyst til fx. kompot, bær, frugt, nødder, mysli, honning, kanel, sukkerfri chokoladesovs alt muligt lækkert.

 

Skræl mangoen og skær alt frugtkødet af. Kom mango, vanijepaste og vand i en gryde og kog det hele op, blend derefter hele massen og den er faktisk klar. Det er så nemt, hurtigt og lækkert. Og det kan du gøre med alle frugter og bær.

Leave a Reply