Jeg ELSKER romkugler, trøfler, krumeboller you name it. Jeg kan faktisk ikke få nok af romkugler, jeg kunne spise dem hver eneste dag. Og så er det jo noget af det nemmeste at lave. Og så kan man jo også lave træstammer med romkugle dejen. 

Mange er ikke så fan at romkugler, de kalder den bare en reste kage. Og det er det jo enlig også, men når den er hjemmelavet, bestemmer du jo lige nøjagtig selv hvad der skal der. Plus du bestemmer jo helt selv om de skal dyppes i chokolade eller ej, og hvilken krymmel der skal på.

Så rigtig god fornøjelse med at lave dine romkugler, jeg glæder mig til at se jeres. Jeg har lavet en lille how to video på min instagram. 

Ingredienser.

Romkugler.

400 g Chokoladekage eller brownie

100 g Mazarinkage (valgfrit, Jeg bruger det ikke altid )

2 spsk kakao

2 spsk Rom eller rom essens

2 spsk marmelade

150 g nutella. ( kan undlades så skal der bare mere marmelade i)

100 g Marcipan ( lad den være frossen)

 

Chokoladeovertræk.

100 g Callebaut chokolade (bestemmer selv hvilken slags)

50 g kakaosmør

 

Kom chokoladekagen, mazarinkage, kakao, rom, nutella, marmelade, og revet marcipan i en food processor, og kør det hele godt igennem. Jeg plejer at stoppe maskinen engang imellem og lige trykke det ud igen. Og det gør jeg et par gange.

Hvis ikke mine romkugler skal trilles i chokolade eller lavet til træstammer, så kan jeg godt finde på at trille dem med det samme, og rulle dem i det jeg kunne tænke mig. Men ellers sæt dem på køl i en halv times tid og tril eller rul dem.

Dem jeg lavede sidst er rullet i frysetørret blåbær, frysetørrethindbær ( de er blendet) små chokoladekugler, hakkede mandler, og hakket pistacie nødder. Du kan jo trille dem i lige det du har lyst til.

Hvis du vil dyppe dem i chokolade, så skal de være helt kolde. Og så er det en rigtig god ide at bruge kakaosmør sammen med chokoladen.

men rigtig god fornøjelse jeg glæder mig til at se hvad i får lavet.

Leave a Reply