Nu nærmer vi os jo snart halloween, og der skal der hvert fald også laves lidt desserter. Jeg synes halloween er det fedeste dessert tema på året, det er simpelthen så mega sjovt. Jeg gad godt holde en ordenlig fed halloween fest engang, det kunne da være det fedeste ever.

Men nok om det, den her kage er simpelten det sødeste, og så er den faktisk rigtig sjov at  lave. Her er det oplagt at tage sine børn med i køkkenet, hvis man selvfølgelig har det. Og det er ikke den sværeste kage at lave heller. 

Du kan jo også lave en helt almindelig vanilje mørdej hvis det er det man kan li, og en chokolade ganache. Det er kun din fantasi der sætter grænserne. 

Jeg har selvfølgelig lavet en lille how to video under nyheder på min instagram, hvis i skulle være itvivl om noget. Og tag min endelig hvis i laver den, så jeg kan se hvad i laver. 

Ingredienser.

Kakaomørdej.

240 g mel

90 g kakao

90 g flormelis

lidt salt

225 g blødt smør

1 1/2 æg

 

 

 

Appelsin ostecreme. 

300 g Neutral flødeost

300 g blødt smør

300 g flormelis

1 appelsin

 

Pynt.

brombær

blåbær

forskelligt lakrids

sølvstøv

 

Start med at lave din skabelon. Jeg folder et stykke bagepapir på midten og tegner så halvdelen af en flagermus, og klipper den derefter ud.

Kom det hele undtagen æg i en food processor, og rør det godt sammen. Kom derefter ægget i for at samle dejen. Kom dejen på køl i ca 1/2 time.  Når den er blevet lidt kølig, kommer jeg dejen mellem to stykker bagepapir og ruller det ud til ca 0,5 cm tyk. Tag derefter din skabelon og se om den basser til størrelsen på det du har rullet ud. Tag derefter det øverste stykke bagepapir af, og pres forsigtig din skabelon ned på dejen. Skær langs skabelonen med en skarp kniv, og fjern det rasterende dej. Der skal selvfølgelig laves to flagermus bunde. Sæt dem defter på køl i 1/2 time før de bages.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft og bag bundene i ca 13-15 min. Kom dem forsigtigt på en rist bagefter uden bagepapir på, og lad dem blive helt kolde.

 

Appelsin ostecremen kan du lave mens bundene køler af. Kom det bløde smør, flormelis, appelsin skal og saft i en skål og pisk den mindst 6 min. Smag det til om der skal mere appelsin i. Bagefter vender du forsigtig den neutrale ost rundt i massen til den bliver ensformig. Kom den på køl i ca 1/2 time før du sprøjter den på bundene.

Når du skal sprøjte ostecremen på bundene kan du bruge lige den tyl du har lyst til, jeg brugte en helt glat rundt en. Kom det derefter i en sprøjtepose, og sprøjt det på i dutter hele vejen langs kanten på din kage, og derefter i midten. Kom den øverste bund på, og sprøjt igen langs kanten, og slut af i midten.

Og nu kommer det sjove, nu skal du pynte den ligesom du har lyst til. Jeg pyntede min flagermus med en masse forskelligt lakrids, brombær og blåbær. selvfølgelig fordi den skulle være sort i farverne. til sidst kom jeg lidt glimmer på den. Men du kan jo gøre lige som du lyster.

rigtig god fornøjelse, jeg glæder mig til at se jeres kage. husk der er en how to video på i min instagram.

Leave a Reply