Den her klamme dessert var i ret vilde med. Og det forstår jeg faktisk virkelig godt. Den smager godt og ser rigtig uhyggelig ud, den perfekte kombination hvis du spørger mig. Og jeg knus elsker halloween, det er det fedeste ever.

Det er faktisk en ret nem dessert at gå til, og selvfølgelig børne venlig. Børnene kan sagtens være med til at lave det hele i desserten. Plus smagene passer rigtig godt sammen. 

Opskriften på øjnene finder du inde på bloggen under Halloween dessert øjne. 

god fornøjelse og tag ig endelig hvis i finder noget inspiration i opskriften. 

Ingredienser.

Hekse fingre.

100 g blød smør

100 g rørsukker

1 tsk dr oekter vanilje paste

1 æg

210 g mel

1 tsk kanel

Saft fra en halv citron

Grøn pasta farve

Alliance marmelade fra skælskør

8 smuttede mandler

 

Smut mandlerne i kogende vand dagen før, og læg dem til at tørre.Når mandlerne er tørre skærer du dem i halve, til neglene.

Kom det bløde smør og sukker i en skål og pisk det luftigt. Kom derefter æg, vaniljepaste, citronsaft og kanel i, og pisk det godt. Sigt derefter mel i og rør dejen godt sammen. Kom den grønne pasta farve i til du synes du har en passende farve.

Kom dejen i husfilm og sæt den på køl i mindst ½ time.

Tænd ovnen på 190. Del dejen i små kugler, og rul kuglerne til lage pølser. De skal ikke være for tykke, da de hæver. Form en kno på dine lange fingre, og lav en fordybning på den ene ende af fingeren, hvor neglen skal sidde. Skær lidt streger på knoen og oppe ved neglen.

Kom lidt syltetøj på spidsen af fingeren og sæt neglen på.

Kom fingrene i ovnen og bag dem i ca 10 min. Tag dem ud og lad dem køle af på en rist.

Jeg penslede lidt kakaopulver på fingrene, så de så lidt gamle ud.

Blodgrød/Jordbærgrød.

250 g jordbær frost eller friske.

dr oekter vanilje paste

Saft og skal fra en økoligisk citron

75 g rørsukker

0,5 dl vand

1 tsk maizena

evt lidt rød pasta farve

 

Kom jordbær, vand, rørsukker, citron og vaniljepaste i en gryde og lad det koge ud. Blend derefter hele massen ( hvis du som mig ikke kan lide ”klumper”). Jeg kan godt lide når grøden er helt glat. Ellers blander du maizena op med lidt vand og hælder det i og lader det koge i 5 min.

Hvis du som jeg vil have den lidt mere blodrød, så kom lidt rød pasta farve i.

 

Nu kan du serve din lækre suppe for dine gæster. Jeg håber i synes det er ligeså sjov en dessert som jeg gør, og tag mig endelig hvis i begiver jer ud i den.

Leave a Reply