ALLE elsker talkager. Og de kan laves i alle afskygninger og farver. Jeg synes det er så sjov at lege med talkager, og finde på en ny kage, form og pyntning hver gang. Og så synes jeg alle kan være med på det plan at lave en talkage, da det kan være en helt almindelig bradepande kage. 

Den talkage jeg lavede her var til en barnedåb, til en sød lille pige. Så derfor et smukke lilla tema, som jeg knus elskede og synes var så smukt. Og det synes familien der modtog kagen heldigvis også. Man bliver så glad inden i når folk modtager kagerne, og synes det måde smager fantastisk og ser fantastisk ud. 

Så god fornøjelse med din talkage, jeg glæder mig til at se jeres. Og der er selvfølgelig en lille how to video på min instagram.

Ingredienser.

Chokolade muffins.

200 g smør

420 g rørsukker

4 æg

3 dl smagsneutral olie

5 dl kærnemælk

620 g mel

150 g kako

4 tsk bagepulver

1 tsk natron

1 tsk havsalt

callebaut mælkechokolade

 

Smelt smør i en gryde og lad det køle lidt. Pisk æg og rørsukker lyst og luftigt. Kom derefter olie, kærnemælk og det smeltede smør i og vend det hele rundt. Sigt derefter mel, kakao, natron og bagepulver i og vend det hele rundt. Kom til sidst havsalt og lidt chokoladeknapper i dejen og vend det igen rundt. kom det derefter i dine forme, jeg vejede af så der var ca 60 g i hver form. <og kom lidt chokolade knapper på toppen af dejen inden de kommes i ovnen.

Bag dine muffins ved 180 grader almindelig ovn i ca 18-20 min, test med en kødnål om de er færdige. Lad dem derefter køle helt af.

 

 

Macarons.

110 g mandelmel

160 g flormelis

80 g æggehvider

1 knsp salt

60 g sukker

lilla pasta farve

 

 

Blend mel og flormelis i en minihakker, blend det så fint som du synes du kan få det. Derefter kommer jeg det igennem en si mindst 2 gange. Det her gør jeg for at få den så glatte i overfladen som muligt.

Pisk æggehviderne  let stive med saltet, og pisk sukkeret i lidt af gangen til det bliver en let marengsmasse. Sigt igen mandelmel og flormelis i æggehviderne og vend det forsigtigt rundt. Tilsæt derefter den lilla farve og vend det lidt mere.

Det kan være en svær balance nogen gange med massen, den må ikke være for tyk og heller ikke for tynd. Jeg plejer at se om den laver toppe, hvis den gør det rører jeg lidt mere.

Kom massen i en sprøjtepose med en rund tyl. Jeg plejer at have tegnet cirkler på bagsiden af bagepapiret, alt efter hvor store jeg vil have dem. Kom bagepapiret på en bageplade og sprøjt dem ud. Når du har sprøjtet dem ud, banker du lige bagepladen ned i bordet nogen gange, for at fjerne lufthuller. Lad dem derefter tørre ved stuetemperatur i mindst 1 time.

Varm ovnen op på 180 grader varmluft, sæt pladen ind og skru straks ned på 140 grader. Og alt efter hvor store de er så bag dem i ca 12-15 min, hold øje med dem. Jeg bager altid kun 1 plade af gangen det har jeg bedste resultat med.

Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af inden du tager dem af pladen.

 

Citron Cremecheesefrosting. 

650 g blødt smør

600 g flormelis

600 g neutral smøreost

3 økologiske citroner skal og lidt saft

lilla pasta farve

 

Kom smør og sigt flormelis i en skål og pisk det luftigt, jeg pisker ca 10 min, så bliver det også hvidere. Kom derefter smørosten i og vend det hele rundt. Riv derefter citron skal og lidt saft og kom i og vend det rundt igen. Sæt den på køl indtil den skal bruges, så får du et bedre resultat.

Når du sprøjter det på bruger du den tyl du har lyst til. Jeg lavede den ene halvdel af frostingen lilla, og kom både lilla og hvis frosting i en sprøjtepose. Se min how to video på instagram. derefter sprøjtede jeg dem op som en blomst.

 

Pynt.

blåbær

brombær

lilla mint chokolader

lilla  chokolade kugler

lille blomster

macarons

chokolade åkander

chokolader i papir

blad guld

 

Nu til det sjoveste PYNTNING!! Jeg pyntede med alle de lækre ting på listen, og kom det lidt på som jeg følte for. Og jeg synes de blev så SMUKKE. Jeg håber i kan få ligeså flotte resultater ud af opskriften som jeg kan, rigtig god fornøjelse.

Leave a Reply