[ reklame for det glade køkken ] Jeg skal fortælle jer det vildeste, som det første i det her indlæg. Jeg er blevet ambassadør for det glade køkken, hvor overdrevet fedt er det ikke lige. Jeg hoppede rundt her hjemme da hun kontaktede mig, hun er bare den sødeste, laver de lækreste kager og har en genial webshop. What not to like. Så tjek lige hende ud folkens. Og jeg bruger hendes lækre produkter i den her opskrift.

Nå nu nærmer vi os jo en af mine yndlings højtider, nemlig JULEN. Jeg elsker alt ved julen, kærligheden, hyggen, give gaver, bage, sne, pynt, jamen bare det hele. Så vi stater stille og roligt ud med de her alt for søde marengs juletræer. 

Jeg har både lavet en slikkepind variant, og et helt almindeligt marengs kys. De kan jo spises som de er eller pynte på et kage, hvilket jeg synes er så mega sødt. 

Opskriften er super nem, og børn kan helt sikkert være med til processen. Jeg har lavet en lille how to video på min instagram, hvis der er noget der ser indviklet ud. Rigtig god fornøjelse. 

 

Ingredienser.

Marengs juletræer.

79 g æggehvider ca 1 dl stuetemperatur

137 g flormelis

1 tsk eddike

grøn pastafarve

krymmel

 

 

Pisk dine æggehvider stive med lidt salt, jeg vil anbefale at bruge en køkkenmaskine. Kom derefter lidt flormelis i afgangen, og pisk det rigtig godt sammen. Massen skal være sej, og alt dit flormelis skal være opløst. Derfor skal den piskes længe. Du kan tage lidt af massen i mellem fingrene, og mærke efter om det hele er “smeltet” væk. Når massen er færdig kommer du eddiken i og pisker godt igen. Når din marengs er klar, kan farve den med pastafarve som du vil.

Kom det derefter i  to sprøjte poser, 1 med en stjerne tyl nr 18 hos det glade køkken, og en med nr 125 wilton osse fra det glade køkken. Jeg lavede små tylle juletræer med stjerne tyllen, og slikkepine med nr 125. Derefter sprøjter jeg en lille klat marengs på bagepapiret, og trykker mit papirsugerør ned i marengsen. Så det bliver bagsiden. Så sprøjter jeg fra side til side og gør juletræet bredt. Se min video på instagram. Man skal bruge papirsugerør, fordi plastik smelter, og papiret går der ikke ild i.  De så buttede jule træer, trykker jeg 2 lag ovenpå hinanden, se min video på instagram.

Hvis du vil have krymmel på dine marengs, så hæld det på lige inden de kommer i ovnen. Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn, og bag den ca i 1-1,5 time, alt efter hvor store de er. Lad dem stå i ovnen til den er helt kold.

Du kan også se om de er færdige når de selv slipper bagepapiret. Jeg kom en lille stofsløjfe på bare for at pynte lidt ekstra. God fornøjelse med dine slikkepinde, husk der er en video med hele processen på instagram.

 

 

Leave a Reply