[Reklame Detgladekøkken] Jeg elsker det her samarbejde allerede. Og der blev lige tryllet en lille sirupskage ud af det i dag. Takket være de fantastiske tyller fra det glade køkken. 

Jeg har faktisk aldrig bagt en sirupskage før, men jeg fald over den i min farmors bagebog, dog har jeg ændret lidt på hendes opskrift. Hvor hun har den fra aner jeg virkelig ikke, men den lød super god. Og jeg er ret vild med mit resultat. 

En sirupskage er en rigtig julekage i mit hoved, med alle de lækre krydderier og sirup i. Og jeg må sige at der duftede af jul i hele huset i dag da jeg bagte, det en skam man ikke kan lugte gennem skærmen.

Det er faktisk en ret nem opskrift, alle burde kunne være med her. Jeg bagte også lidt cupcakes ud af dejen, så du bestemmer jo selv hvilken form du gerne vil bage din sirupskage i. Husk der er en how to video under nyheder på min instagram, og rigtig god bagning. 

 

Ingredienser.

Sirupskage.

110 g blødt smør

100 g rørsukker

160 g brun farin

4 æg

520 g mel

1 spsk kanel

1 tsk nellike

1 tsk ingefær

15 g natron

450 g sirup

270 g kærnemælk

 

 

Kom smør, rørsukker og brun farin i en skål og pisk det luftigt og ensartet. Tilsæt derefter 1 æg af gangen, og pisk imellem hver æg. Sigt mel, krydderier og natron i skiftevis med kærnemælk og sirup. Pisk det rigtig godt sammen.  Kom din dej i en form fx. bradepande, brioche ( som jeg brugte) muffin osv. Husk og smør metal forme rigtig godt.

Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn og bag kage i 50-60 min.Husk ovne er forskellige, så stik lige en kødnål i den engang imellem for at tjekke om den er færdig. Der må ikke være dej på nålen. Husk hvis du laver dem som muffins så skal de ca have 15 min.

Når kagen er færdig, vender du den med bunden nedad på en rist, så den kan stå og køle af. Den skal være helt kold før den kan komme ud af formen.

 

Mandel smørcreme.

100 g blødt smør

150 g flormelis

ca 1 tsk mandelessens

 

Kom dit bløde smør i en røremaskine, og pisk den luftigt. Sigt derefter dit flormelis i og kom mandelessens i, og pisk det igen rigtig luftigt. Jeg pisker de ca 10 min. Kom det på køl indtil det skal bruges.

Når du skal have det på kagen kommes det i en sprøjte pose med en stjerne tyl fra det glade køkken. Så skærer jeg den kolde kage over, og begynder at lave dutter langs kanten og til sidst i midten. Kom derefter toppen på igen. Du kan se min how to video på instagram.

 

 

Chokolade dryp.

100 g callebault chokolde

ca 25 g smør

 

 

Smelt dit chokolade enten over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Når chokoladen er smeltet kommer du dit smør i og rører den blank. Kom den derefter i en sprøjtepose og sprøjt det på kagen, langs kanten og fyld hele toppen ud.

Jeg pyntede til sidst min kage med guld og de fine marengs juletræer du også kan finde her inde på bloggen. Rigtig god fornøjelse.

Leave a Reply