[Reklame detgladekøkken.dk] Okay jeg er gået fuldstændig juleamok, men jeg ELSKER virkelig julen, og så fik jeg jo den fantastiske pakke fra det glade køkken, med de lækreste produkter. Så Nicoline det er din skyld jeg har jul på hjernen 🙂 haha…

Og ud af de lækre produkter jeg har fået, fik jeg bikset en lækker, smuk lille jule donuts frem. Og jeg elsker selv både smagen, og det over smukke udtryk jeg fik ramt. Jeg ville virkelig nogen gange ønske at i kunne dufte hvordan mit hus dufter når jeg bager, Fordi igår var det helt vildt så julet her duftede. 

Jeg synes selv at det er super nemt at lave disse mini donuts, det eneste det kræver er en god dej, en donuts jern, deco melst/glasur og en masse flot krymmel. Dejen er forholdsvis virkelig let  og hurtig at lave, og de skal ikke have læge i det lille donuts jern. Børn kan være med til at dekorere dem, hvilket jo altid er et kæmpe hit. Og det er jo en lækker lille hapser, både på et kagebord eller til en kage tapas. Rigtig god fornøjelse med jeres donuts, jeg glæder mig til at se dem så tag mig endelig. Husk der er en how to video på min instagram. 

 

Ingredienser.

Donutsdej.

28 stk

100 g rørsukker

1 æg

dr oetker vaniljepaste

50 g smeltet smør

1,5 tsk bagepulver

50 g mandel mel

50 g hvedemel

1/2 tsk nellike

1/2 tsk kanel

1/2 tsk ingefær

appelsinskal efter smag

100 g kærnemælk

Pynt.

hvid deco melts (detglad køkken)

kristtjørn krymmel (detgladekøkken)

spiseligt guld

en pincet

 

 

Kom rørsukker, æg og vaniljepaste i en skål og pisk det lyst og luftigt. Kom derefter det afkølede smeltede smør i. Kom derefter mandelmel, hvedemel, nellike,kanel,ingefær,appelsinskal og bagepulver i, og rør det sammen igen til det er ensartet. Kom til sidst kærnemælk i og rør dejen sammen, kun lige til den er ensartet.

Tænd dit donutjern. Kom din dej i en sprøjtepose, og sæt en lille klemme i den store ende, så er den lettere at styre. Nogen gange smører jeg mit donujern med lidt olie, eller smeltet smør, så jeg sikker på de ikke sidder fast. Fyld derefter dejen helt op til kanten i dit donutjern, fordi de skal jo hæve op til dobbelt størrelse. I mit til de helt små donuts, skal de bage i 3-4 min, og derefter lægger jeg dem på en rist så de kan køle af.

Når dine donuts er kølet ned, er de klar til at blive pyntet. Kom dine deco melts i en skål, og kom dem i mikrobølgeovnen, varm dem kun 15 sekunder af gangen, og rør imellem de 15 sekunder. Når der kun er meget få stykker deco melts tilbage, rører du dem ud til den er helt glat. Ellers kan man se “klumperne” på dine donuts. Du skal være lidt hurtig til at dekorere dine donuts, da det tørrer rimelig hurtigt, så lav en donut ad gangen.

Jeg brugte min fine pincet til at sætte kristtjørn krymmel på,  og selvølgelig guld. Og Så er du klar med dine smukke donuts.

Rigtig god bagning, jeg glæder mig til at se jeres, så tag mig endelig. Husk der er en how to video på min instagram.

Leave a Reply