[Reklame Det glade køkken] Igen har jeg lavet noget med de lækreste produkter fra det glade køkken. og denne gang blev det en lækker peberkagedej, der blev tryllet frem. Småkagerne blev til smukke snefnug med udstikkerne fra det glade køkken, og de blev også pyntet med det flotteste krymmel der fra. Jg synes selv den her peberkage dej er super nem at lave, og så smager den altså også fantastisk godt. 

Det er så sjældent man som “voksen” ( føler mig stadig som en på 18), sidder og laver et peberkagehus helt for sig selv, en det er faktisk virkelig hyggeligt. Også bare at sidde og lave nogen super smukke småkager med det lækreste krymmel på. Amen hvor synes jeg det er vildt hyggeligt at sidde og nørkle med det her. 

Og at lave peberkager er jo et kæmpe hit hos børn, så jeg synes virkelig man skal tage dem med i køkkenet. I min portion her er der til en peberkagehus, og til en masse småkager. Husk der er en how ti video på min instagram. 

 

Ingredienser.

Peberkagedej.

1 hus og mange småkager

250 g smør

350 g sirup mørk eller lys

350 g brun farin

1/2 tsk sort peber

1 spsk  kanel

2 tsk kardemomme

2 tsk nellike

1/2 tsk stødt ingefær

1 lille spsk natron

1 kg mel

2 æg

 

Royalicing.

50 g pasteuriserede æggehvider

280 g flormelis

 

Tilbehør.

pincet (det glade køkken)

jule krymmel (det glade køkken)

isomalt

 

Kom smør, brun farin og sirup i en gryde, og varm det op til kogepunktet. Så alt sukker smeltet.  Derefter tager du det af komfuren, og kommer dine krydderier og natron i, og rører det rigtig godt sammen. Jeg kom derefter min masse i en foodprocessor og tilføjede lidt mel ad gangen. Og til sidst kommer jeg æggene i. Kom derefter din dej i en lufttæt pose og sæt den på køl. Mindst 1 time men meget gerne et døgn. Du kan også sagtens fryse din peberkagedej.

Start med at rul din dej ud til 0,2 – 0,5 cm tykkelse i lidt mel. Jo tyndere dejen er jo skarperer, bliver dine vinduer, da dejen jo hæver op. Tjek lige at du kan rykke rundt på din dej engang imellem, eller er den ikke til at få kagerne af bordet. Derefter tager du dine udstikker, og stikker dem ud lige som du har lyst til. Kom dem derefter på bagepapiret, og bag dem ved 200 grader almindelig ovn i ca 4 min. Når de er færdige, så lad dem køle lidt af på bagepladen inden du flytter dem over på en rist. Ellers knækker de.

Når du laver din royalicing så kommer du hele molevitten i en røremaskine, og pisker det rigtig godt sammen, tilføj mere flormelis hvis du vil have den tykker. Kom det derefter i en sprøjtepose med en tyl der har et lille hul, og sprøjt det mønster på dine småkager som du vil have og kom derefter dit krymmel på.

Peberkagehuset er det nøjagtig samme dej og proces med at rulle den ud. Men der har jeg selv tegnet mit hus på bagepapir med en blyant. Så jeg laver simpelthen en skabelon af huset med bagepapir først. Når det er gjort lægger jeg den ovenpå den udrullede dej, og skærer dem så ud. Vinduer osv, skærer jeg først ud, når jeg har lagt dem på bagepladen med en lille skarp kniv. Kom dem i ovnen og bag dem 4-6 min, hold lige øje med dem, de skal helst ikke blive sorte. men giver dem altid lidt mere fordi de skal stå fremme.

Selve opbygningen af mit peberkagehus består af en underetage med fire væge. Ovenpå dem har jeg lavet en helt firkantet plade, som bliver gulv til over etagen. Over etagen består af fire væge, og så en lille udbygning der består af 3 væge. Og så har jeg selvfølgelig lavet et tag på huset. Jeg har så ikke kommet “glas” i to af mine vinduer i uder etagen og overetagen, da jeg så kan putte lys ind via den vej. Jeg synes selv jeg var lidt smart der, fordi så skal du ikk gå og løfte huset.

Inden samlingen af huset, har jeg pyntet siderne med royalicing, fordi de er ikke til at pynte når du har samlet hust. Og der kan du jo komme slik osv på huset, som du lyster. Taget pynter jeg tog når det er samlet. Når jeg skal samle mit hus, så smelter jeg isomalt i en gryde til det er helt smeltet, uden nogen former for klumper. Og så kommer jeg lidt på siderne af huset og sætter dem sammen. Men pas lige på fingrene, fordi det er virkelig varmt.

HUSK. der ligger en how to video på min instagram, hvor du kan se hvordan jeg har gjort det.

Leave a Reply