Det er måske en af de mest simple julesmåkager der findes, men det er filme osse en af de bedste. Jeg knus elsker vaniljekranse, de smager så vanvittig godt. Og der er filme ikke mange jeg kender der hopper over en vaniljekrans. Det bedste af det hele er jo at hvis ikke man får spist dem alle sammen, så kan man altid bruge dem som bund i en lækker cheesecake. Men det er godt nok sjældent der er så mange tilovers. 

Men jeg kan se at der er rigtig mange der har problemer med at, deres vaniljekranse flyder for meget ud, at hullet forsviner, rillerne er væk osv. Men jeg synes selv at min opskrift er SÅ nem at lave, og de flyder ikke for meget ud, rillerne er der i og der er et hul i midten. Så hvis du har problemer med dine vaniljekranse, så synes jeg da lige du skal prøve mine. De skal selvfølgelig bages mere eller mindre, alt efter størrelse. Rigtig god fornøjelse. 

Ingredienser.

vaniljekranse. 

dr oetker vaniljepaste

200 g blødt smør

160 g rørsukker

1 æg

200 g hvedemel

125 g mandelmel

 

 

Pisk vaniljepaste, smør og rørsukker lyst og luftigt. Kom ægges i og pisk det godt sammen. Kom dit hvedemel og mandel mel i og rør det hele rigtig godt sammen.

Kom din dej i en sprøjtepose med en stjernetyl. Gerne en stof sprøjtepose. Du vælger helt selv størrelsen, men jeg kan godt lide mine er lidt store. Sprøjt dine vaniljekranse ud på et stykke bagepapir, ca 5 cm i diameteren s store laver jeg mine. Jeg kommer ikke min dej på køl inden de skal sprøjtes ud, da jeg ikke synes de flyder ud.

bag dem i ovnen på 200 grader i ca 8-10 min, hold øje med dem, de skal være let gyldne.

Når de er færdige lægger du dem på en rist, så de kan blive dejlig sprøde. Husk og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Hvis de skal laves ekstra lækre, dypper jeg  nogen gange den ene side i chokolade, det smager så godt.

Leave a Reply