[ Reklame for Råstoff ] Hvis du er til smagen af lækker lakrids, så er det der her lækre tærte du skal begive dig ud i. Det er en lækker blanding af pistacie, lakrids og friske brombær, what not to like siger jeg bare. 

Jeg synes selv at de lakrids shots der er fra RÅSTOFF smager vanvittig godt, da de ikke smager syntetiske, men bare af ren lakrids. Så den her tærte var så nem at få til at smage lækkert. 

Jeg håber i kan bruge opskriften til noget, rigtig god fornøjelse. 

Ingredienser.

Mørdej

150 g hvedemel

75 g blødt smør

50 g flormelis

1 stort æg

1 tsk Vaniljepaste fra droekter

 

 

Bland alle ingredienserne godt sammen med hænderne. Kom dejen i en lufttæt pose og sæt den på køl i mindst ½ time.

Rul dejen ud relativt tyndt i lidt mel. Tryk bunden ud i tærteformen, og rul dejen ud i et langt tyndt stykke og mål derefter hvor lang og høj kanten skal være, og skær en lang strimmel ud. Tryk dejen fast op af siderne og skær forsigtigt det overskydende dej fra, så du får en skarp kant.

 

Pistaciemazarin.

12 g usaltede pistacienødder

25 g odense marcipan

15 g rørsukker

10 g blødt smør

1/2 æg

Skal og saft fra en økologisk citron

 

 

Hak pistacienødderne i en minihakker, til de er fine. Kom de hakkede pistacienødder, marcipan, rørsukker, blødt smør, æg og skal og saften fra citronen i en skål, og pisk det godt sammen.  Prik huller i tærtedejens bund, og kom derefter pistaciemazarinen på bunden i et jævnt lag. Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca 15 – 20 min.

Tag derefter kagen ud og lad den køle af på en rist.

 

RÅSTOFF lakrids gele.

1 dl RÅSTOFF pure lakrids

1 blad husblas

 

Udblød husblas i koldt vand. Kom dit RÅSTOFF lakrids i en gryde og varm det op til kogepunktet. Udblød derefter husblassen i lakridsen og hæld det forsigtigt ovenpå din pistaciemazarin. Sæt derefter kagen på køl.

 

Brombærganache.

50 g callebaut Hvidchokolade.

25 g brombærpure (uden kerner)

5 g glukosesirup

1 citron skal og saft

 

Kom brombær, citronsaft og skal i en gryde og kog bærrene ud. Når det er kogt ud kommes det i en si, så kærnerne bliver sorteret fra og der kun er pure og saft tilbage.

Kom chokoladen i en skål. Varm purren og glukosesiruppen op til lige under kogepunktet. Hæld det der efter over chokoladen og lad det smelte sammen til en blank masse. Hæld den ovenpå lakrids gelen og kom det helt ud til kanten. Prik luftbobler væk med en nål. Sæt derefter tærten på køl.

 

Hvidchokolade fjer.

100 g callebaut hvid chokolade

 

Temperer den hvide chokolade til 29 grader, enten i mikrobølgeovn eller over vandbad. Tag  en kniv og dyp den ned i chokoladen, og tør chokoladen af den ene side af kniven. Sæt derefter kniven på en stykke bageplast med chokoladen ned ad, løft kniven lidt og træk den mod dig selv så du også får stilken. Kom dem derefter på køl. Når de har sat sig varmer du en kniv og fører den forsigtigt ind i fjeren så der dannes riller. Nu er de klar til pyntning.

 

Jeg pyntede min med fjer, skovsyre og spiseligt bladguld.

Leave a Reply